Masterclass - Creatieve concepten ontwikkelen met Design Thinking

Leer hoe je tot creatieve oplossingen komt voor complexe vraagstukken om zo echte waarde voor stakeholders te realiseren.

Start datum

Nog niet ingepland

Tijd

Nog niet ingepland

Locatie

Taal

Kosten

Trainer

Maak kennis met Kees, een van onze oprichters met meer dan 30 jaar ervaring in sociale innovatie, innovatie, marketing, sales en business development. In de afgelopen jaren werd hij bekend om zijn dynamische benadering van het succesvol initiëren van verandering. Kees helpt individuen en teams hun innovatief potentieel te ontsluiten, kansen te benutten en productieve verbindingen te smeden.

Als expert in verschillende interventiemethoden, zoals Entrepreneurial Design Thinking, LEGO® SERIOUS PLAY®, Futures Literacy en Innovation Battles, brengt Kees een schat aan kennis mee naar het team van STUDIO.WHY. 

Doe mee aan onze komende masterclass om meer te leren over hoe je met Entrepreneurial Design Thinking echte waarde voor jouw eindgebruikers en klanten kan creëren en hoe dit jouw innovatie- en veranderingstraject kan versterken.

Voor wie?

In je leven heb je steeds vaker te maken met complexe vraagstukken, veel verschillende stakeholders en een omgeving die aan verandering onderhevig is. Als je wil weten hoe je in dit complexe speelveld waardevolle concepten voor die stakeholders ontwerpt, dan is deze masterclass iets voor jou! Het is de tweede uit een serie van drie, elk gebaseerd op één van de drie Dutch Design Delta’s.

Masterclass Overzicht

Daar waar de Masterclass Design Thinking het overzicht geeft gaat deze tweede masterclass uit de verdieping-serie verder in op Concept Design. We doorlopen de substappen Imagine, Develop en Frame en maken kennis bij handige canvassen, technieken en voorbeelden. Uiteraard ga je zelf met de stof aan de slag!

De eerste masterclass uit deze serie gaat in op Context Design en legt het fundament voor Concept Design.

Gedetailleerde inhoud

  • Korte introductie STUDIO.WHY
    Wie is STUDIO.WHY, wat doen we en waarom doen we dat?
  • Dutch Design Delta's
    Overzicht van de Dutch Design Delta’s, zodat je de context van deze masterclass goed kunt plaatsen en weet wat het belang van elke delta is.
  • Concept Design: Imagine
    De Imagine subfase is het creatieve hoogtepunt van het ontwerpproces. Op basis van de uitkomsten van de Context Design fase (zie eerste masterclass) genereert het team ideeën die in de volgende stap worden uitgewerkt tot concepten en bedrijfsmodellen.
  • Concept design: Develop
    Bij de Develop subfase verrijkt het team ideeën en ontwikkelt ze tot complete concepten inclusief een bijbehorend business model – de product/markt combinatie.
  • Cocept Design: Frame
    De frame subfase dient om de eerste feedback voor de ontwikkelde concepten te verzamelen bij de eerste klanten/eindgebruikers (de early adopters). Om dit mogelijk te maken wordt een position statement geformuleerd: Doelgroep, behoefte of kans, dwingende reden om te kopen, concurrentie, unique selling points.
  • Nog meer leren
    Tot slot staan we stil bij verschillende mogelijkheden als je meer wil leren om op deze manier complexe vraagstukken op te lossen.

Begindata

Resultaat

Na deze masterclass heb je ervaring opgedaan met verschillende brainstormtechnieken, het genereren van een lawine aan ideeën en het doorvertalen daarvan naar waardevolle concepten.

Deze masterclass wordt gefaciliteerd via Zoom. Je maakt ook gebruik van een Miro-bord, waar je zelf ervaringen gaat opdoen. Je kan beide via een browser vanaf een laptop of PC gebruiken.

Je houdt toegang tot het Miro-bord na de masterclass. Ook krijg je toegang tot onze kennisbank.

Coaches

Wat anderen hierover zeiden

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op als je een vraag hebt of een in-company sessie op maat wilt laten maken!

Gerelateerde leerervaringen

Check deze ook!

We set the language based on your browser settings. If you would like to visit the site in another language you are most welcome to select that here!