Masterclass - Leren van experimenten en prototypes met Design Thinking

Leer hoe je jouw oplossing echt waardevol laat zijn door te leren van experimenten met prototypes.

Start datum

Nog niet ingepland

Tijd

Nog niet ingepland

Locatie

Taal

Kosten

Trainer

Maak kennis met Michiel, een van onze oprichters met meer dan 10 jaar ervaring in sociale innovatie, innovatie, empathie, experimenteren en analyses. In de afgelopen jaren werd hij bekend om de manier waarop hij teams meeneemt in transities, waarover hij een ebook schreef. Daarvoor heeft hij veel experimenten met prototypes uitgevoerd.

Voordat Michiel met anderen STUDIO.WHY oprichtte had hij zijn eigen startup om voedselverspilling tegen te gaan.  

Voor wie?

In je leven heb je steeds vaker te maken met complexe vraagstukken, veel verschillende stakeholders en een omgeving die aan verandering onderhevig is. Als je wil weten hoe je in dit complexe speelveld jouw concepten voor die stakeholders verder verbetert, dan is deze masterclass iets voor jou! Het is de derde uit een serie van drie, elk gebaseerd op één van de drie Dutch Design Delta’s.

Masterclass Overzicht

Daar waar de Masterclass Design Thinking het overzicht geeft gaat deze masterclass dieper in op Market Design. We doorlopen de substappen Build, Test en Learn en maken kennis met verschillende soorten prototypes, technieken en voorbeelden. Uiteraard ga je zelf met de stof aan de slag!

De eerste masterclass uit deze verdiepingsserie gaat in op Context Design, de tweede over Concept Design. Samen vormen zij het fundament voor deze laatste masterclass.

Gedetailleerde inhoud

  • Korte introductie STUDIO.WHY
    Wie is STUDIO.WHY, wat doen we en waarom doen we dat?
  • Dutch Design Delta's
    Overzicht van de Dutch Design Delta’s, zodat je de context van deze masterclass goed kunt plaatsen en weet wat het belang van elke delta is.
  • Market Design: Build
    Bij de build subfase zal het team de concepten visualiseren of prototypen maken zodat ze getest kunnen worden met de juiste doelgroep. Vóór het testen bepaalt het team de innovatiemethodiek om te valideren.
  • Market Design: Test
    Bij de test subfase, het team test of specifieke elementen/functionaliteiten concepten geldig zijn of niet. Om de juiste informatie voor verdere verbetering te verkrijgen, zullen de experimenten worden uitgevoerd met echte eindgebruikers.
  • Market Design: Learn
    De learn subfase gaat over verbetering. Op basis van de feedback van de early adopter eindgebruikers zal het team het concept intact houden, aanpassen of verbeteren, of het volledig verwerpen. Zo verfijnen ze iteratief de concepten. Ten slotte bouwen ze het hele product uit met waardevolle uitbreidingen die extra voordeel opleveren.
  • Nog meer leren
    Tot slot staan we stil bij verschillende mogelijkheden als je meer wil leren om op deze manier complexe vraagstukken op te lossen.

Begindata

Resultaat

Na deze masterclass heb je ervaring opgedaan met verschillende vormen van prototypes, het opzetten en uitvoeren van experimenten ermee om de lessen die je daaruit trekt mee te nemen om jouw oplossing nog waardevoller te maken.

Deze masterclass wordt gefaciliteerd via Zoom. Je maakt ook gebruik van een Miro-bord, waar je zelf ervaringen gaat opdoen. Je kan beide via een browser vanaf een laptop of PC gebruiken.

Je houdt toegang tot het Miro-bord na de masterclass. Ook krijg je toegang tot onze kennisbank.

Coaches

Wat anderen hierover zeiden

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op als je een vraag hebt of een in-company sessie op maat wilt laten maken!

Gerelateerde leerervaringen

Check deze ook!

We set the language based on your browser settings. If you would like to visit the site in another language you are most welcome to select that here!